Gesmaakt: gezond ontbijt met zuivel

Gesmaakt: gezond ontbijt met zuivel

Meer dan 1.000 passanten tappen melk of yoghurt uit Melkmuur op de Meir

Story image

ANTWERPEN – Het lelijke weer hield de Vlaming afgelopen zaterdag alvast niet tegen: in rijen schoven de passanten op de Meir aan voor een gezond ontbijt met zuivel van bij ons. Meer dan duizend ontbijtbekers werden aan de Melkmuur enthousiast gevuld met melk of met yoghurt en seizoensfruit of granola. De reacties waren unaniem: een goed ontbijt kan deugd doen voor je energiepeil én humeur! 

Ook voedingsdeskundige Sandra Bekkari was van de partij en inspireerde de voorbijgangers met originele en gemakkelijke ontbijttips. Met de Melkmuur wil initiatiefnemer VLAM (het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) tonen hoe simpel en lekker een gezond ontbijt met zuivel kan zijn. De bezoekers konden – in een herbruikbare beker– een portie melk of yoghurt uit de Melkmuur tappen, aangevuld met seizoensfruit, granola, noten, zaden of pitten.

Story image

“Een gesmaakt initiatief! Bovendien dragen melk en melkproducten bij tot een volwaardige voeding die de gezondheid bevordert. Dat is recent bevestigd door de Hoge Gezondheidsraad die adviseert om dagelijks 250 tot 500 ml melk en melkproducten te gebruiken”, aldus VLAM.

Voor meer info, kan je terecht bij Margot Feiner, via mail naar margot@rca.be of telefonisch op het nummer 0494 82 31 83.