Persbezoek aan boerderij van de toekomst

Persbezoek aan boerderij van de toekomst

Morgen, dinsdag 6 november, organiseren VLAM, het Vlaams centrum voor Agro- en Visserijmarketing en de Belgische zuivelsector het eerste symposium rond duurzame zuivel, in het Vlaams Parlement in Brussel. In de voormiddag worden niet alleen de resultaten voorgesteld van 5 jaar duurzaamheidsmonitoring, u kan ook in de namiddag in Merchtem de ‘boerderij van de toekomst’ bezoeken, die op duurzaamheidsvlak een koploper is.

De boerderij – een familiebedrijf met 135 melkkoeien – staat helemaal in het teken van duurzame zuivel en circulaire economie. U komt er te weten hoe de boer van de toekomst elektriciteit uit mest opwekt, zijn dieren laat voederen door een voederrobot, de koeien monitort met een stappenteller, regenwater recupereert en hergebruikt, stallen uitrust met ledverlichting enz. De duurzame theorie in de praktijk dus, met uiteraard mogelijkheid tot interviews en boeiend beeldmateriaal.

Wij heten u daarom van harte welkom op dit eerste symposium in het Vlaams Parlement en – uiteraard – het boerderijbezoek in Merchtem. Beide maken trouwens deel uit van een EU-programma dat de duurzame inspanningen in de zuivelsector ruimer wil bekendmaken. Als bijlage vindt u de twee uitnodigingen – via de link onderaan erin kunt u zich inschrijven.

Praktisch

  • Datum: dinsdag 6 november 2018
  • Locaties: Vlaams Parlement Brussel & Koeweidehof Merchtem
  • Timing: van 9.30 tot 13 uur (symposium) – van 9.30 tot 17 uur (doorlopend boerderijbezoek)
  • Alle details in de twee uitnodigingen als bijlage

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Filip Salmon van communicatiebureau RCA op filip@rca.be of 0473 62 04 17. U kan altijd ook terecht bij Liliane Driesen, persverantwoordelijke van VLAM op 02 552 80 32 of liliane.driesen@vlam.be.