Studenten verwennen koeien met muziek en massages op eerste ‘Dankoe’-festival in Geel

Een festival speciaal voor koeien, waarbij ze naar optredens kunnen luisteren, gemasseerd worden en eten op een ‘gouden’ dienblad krijgen: zo willen honderden studenten van de Thomas More-hogeschool in Geel de dieren bedanken voor de dagelijkse portie zuivel die ze hen geven. Dit toepasselijk genaamde ‘Dankoe’-festival is een initiatief van VLAM dat jonge mensen opnieuw dichter bij de oorsprong van zuivel brengt. Wil je met eigen ogen zien hoe de koeien de tijd van hun leven krijgen? Dan ben je op donderdag 25 oktober van 11.30 tot 13.30 uur van harte welkom op de campus van Thomas More in Geel.

In juni van dit jaar voerde VLAM, het Vlaams centrum voor Agro- en Visserijmarketing, een enquête uit naar het zuivelgebruik van Vlamingen tussen 18 en 30 jaar. Daaruit bleek dat zij zuivel als iets vanzelfsprekends zien, maar dat ze er nog maar weinig over weten én de voeling met de oorsprong ervan missen. VLAM besloot daarop actie te ondernemen, om de band tussen de jongere en de boerderij te versterken. Daaruit ontstond het Dankoe-festival, dat op 25 oktober trouwens niet alleen in Geel plaatsvindt maar ook in Hasselt (PXL) en Kortrijk (HOWEST).

Het Dankoe-festival is het omgekeerde van een boerderijbezoek: de boerderij komt naar de studenten, op de campus in Geel. Via een live-verbinding met boerderij Sint-Jozefhoeve in Balen – weergegeven op drie gigantische schermen – kunnen de studenten dank u zeggen tegen de koeien en de boer. Ze doen dat door via sociale media de hashtag #dankoe te gebruiken en hoe meer ze dat doen, hoe meer de koeien verwend worden: afhankelijk van het aantal hashtags krijgen ze hun voeder op een ‘gouden’ dienblad, een massage, een toilet – inclusief pedicure! – tot een live-optreden van Lenny & de Wespen, die muziek in de stallen zullen brengen. Alles wordt live uitgezonden op de campus.

Wij hopen je te mogen verwelkomen op het Dankoe-festival in Geel, op 25 oktober, waar je zelf zal kunnen meemaken hoe de koeien verwend worden door talloze live-interventies van studenten. Interviews zijn mogelijk met studenten, met de communicatieverantwoordelijke van de hogeschool en met een vertegenwoordiger van VLAM. En uiteraard zijn er boeiende beelden te schieten, want een speciaal Dankoe-team zorgt voor de nodige animatie en voorziet de studenten van lekkere zuivelproducten. Bovendien ben je ook van harte welkom op de Sint-Jozefhoeve in Balen om zelf te ervaren wat echt koeiengeluk is J.

Laat je ons even per mail weten of je erbij zal zijn? Alvast van harte bedankt!

 Praktisch

·      Dankoe – studenten verwennen koeien via livestream, om hen te bedanken

·      Donderdag 25 oktober 2018

·      Thomas More, campus Geel – Kleinhoefstraat 4, Geel – het evenement vindt binnen plaats, in de grote agora

·      Sint-Jozefhoeve, Belgenlaan 20, Balen

·      Van 11.30 uur tot 13.30 uur

Meer informatie
Meer informatie over deze actie krijgt u bij Liliane Driesen van VLAM op 02 552 80 32 of
liliane.driesen@vlam.be. U kan ook terecht bij Filip Salmon van communicatiebureau RCA op filip@rca.be of 0473 62 04 17.