Uitnodiging symposium

Duurzame zuivelverwerking: een blik op de toekomst

Experts over innovatieve verpakkingen en slim water(her)gebruik in de zuivelindustrie

  • Vrijdag 6 oktober 2023 - 10 uur - Brussel

Hoe kunnen naast de melkveehouders ook de zuivelverwerkers bijdragen aan een duurzamere zuiveltoekomst? Op vrijdag 6 oktober delen VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) en BCZ (Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie) graag enkele nieuwe inzichten en ontwikkelingen richting een meer circulaire zuivelsector.

Het symposium ‘Duurzame zuivelverwerking: een blik op de toekomst’ vindt plaats in het Vlaams Parlement in Brussel, in zaal De Schelp. Wij nodigen u van harte uit op deze zesde editie.

Diverse experts zullen hun visie delen omtrent de inspanningen en ambities voor een nog duurzamere zuivelverwerking, onder meer via innovatieve verpakkingen en doorgedreven waterhergebruik. Ook stellen we, in primeur, het factbook 2023 aan u voor: ‘Naar een duurzame zuivelsector in Europa’, met cijfers en feiten over de inspanningen en uitdagingen van de zuivelsector. Traditioneel sluiten we het symposium af met een rondetafelgesprek, waarbij we naast de experts inzake verpakkingen en waterhergebruik ook zuivelverwerkers aan het woord laten (o.m. Inex, Milcobel en Danone).

 

PROGRAMMA

  • 9.30 uur: Ontvangst met koffie (en melk!) in zaal De Schelp (Vlaams Parlement, IJzerenkruisstraat 99, Brussel)
  • 10.00 uur: Welkom op het symposium door moderator Ruben Van Gucht ​
  • 10.05 uur: Intro rond duurzame zuivel in België door Filip Fontaine, algemeen directeur VLAM
  • 10.10 uur: ‘Resultaten Duurzaamheidsmonitor 2022’ door Lien Callewaert van BCZ
  • 10.25 uur:Transitie naar duurzamere zuivelverpakkingen’ door professor verpakkingstechnologie Peter Ragaert (UGent)
  • 10.50 uur: ‘Waterhergebruik in de zuivelsector’ door Charlotte Boeckaert, waterinnovator bij Vlaams Kenniscentrum Water (Vlakwa)
  • 11.15 uur: Rondetafel met zuivelverwerkers
  • 12.00 uur: Lunchbuffet

 

INSCHRIJVEN
U kan zich inschrijven voor het symposium via deze link. U kan ook alvast uw vragen doorgeven voor het rondetafelgesprek. Voor meer info kan u terecht bij Yannick Speelmans van RCA, op het nummer 0497 66 08 86 of via mail naar yannick.speelmans@rca.be.

 

De Europese Unie steunt campagnes die tot respect voor het milieu aanzetten. De samensteller van deze uitnodiging is als enige aansprakelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie is niet aansprakelijk voor het eventuele gebruik van de vermelde informatie.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.